231. Partio ja Tervas 90

Partio on määrittänyt elämääni kaikki nämä yli kaksikymmentä vuotta, jotka olen Veikon kanssa elänyt vuoteen 1990 asti (paitsi Keniassa asutut vuodet). Veikko on hankkinut itselleen kaikki suuren partiojohtajan nappulat, tunturioppaan koulutuksen, saaristolaivurin kurssin, vetänyt lippukuntia, vetänyt partioita ja retkiä ja kokouksia ja…

Minä ei ole ollut yhdessäkään näistä tilanteista, paitsi suurissa, yleisölle tarkoitetuissa tapahtumissa, kuten partiomarssia seuraamassa ja suureleirillä, josta tässä on kuvia. Yhdeksänpäiväinen leiri on nimeltään Tervas 90 ja järjestetään Kannonkoskella. Siihen osallistuu yli 13 000 partiolaista. Timo on heidän joukossaan ja saa totisesti kokea monenlaista. Tunnelma on kansainvälinen, sillä mukana on osallistujia ainakin Italiasta. Omissa lippukunnissa opitut partiotaidot kaikkine solmuineen tulevat nyt käyttöön, mutta voi osallistua myös moneen muuhun ennalta näkemättömään touhuun, esimerkiksi korukivenhiontaan.

Vierilupäivänä kävimme katsomassaa leiriläisiä.
Onnellisesti kotona.

Yhdeksän päivän leiri tuntuu nykyihmisestä melko pitkältä, mutta ennen oli semmoista. Rippikoululeiritkin vaikka miten pitkiä. Leiriltä palaajat ovat aina kovin väsyneitä. Miten väsyttävää onkaan johtajalla, jolla leirejä piisaa toinen toisensa jälkeen. Veikko on kuitenkin selviytyjä. Hän keksii aina, miten pulmatilanteissa päästään eteenpäin ja on siis todellinen partiolainen. Häntä auttaa myös se, että hän on keksijä. Erlaiset ratkaisut käytännön pulmatilanteissa saavat hänen mielensä pulppuamaan ideoita, mutta ei pelkästään ideoita, vaan myös toimintaa, tekemistä, toteutusta.

***

Tykkään, kun luet tekstejäni. Muistot elämästäni ja elämäni käännekohdista ovat muistoja minun näkökulmastani. Jos haluat lisätä jotakin kirjoituksiini tai vastata kysymyksiini tai korjata hatarasti muistamiani asioita, otan viestisi mielelläni vastaan osoitteessa: irja.aroheinila@gmail.com. Myös Face-sivuilleni voi kirjoittaa ja kommentoida. Jos haluat liittyä WhatsApp-ryhmään, jossa ilmoitan uuden kirjoituksen syntymästä, anna WhatsApp-numerosi.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.