50. Lisää löytyneitä kuvia

Ristimäen mummu siinä lastensa kanssa. Siis mummuni, tätejäni ja enojani.
Muita en tunnista, mutta oikealla on äitini Laina Ristimäki.
Laina ja Kasperi 1960-luvun puolivälin paikkeilla. En voi olla laittamatta koko neljän kuvan sarjaa kokonaisuudessaan. Vanhat kuvat vaan ovat niin ihania.
Pyysin heitä pikkuisen viskuttelemaan. Vanhempani ovat tässä aivan luontevan ja oman itsensä näköisiä.
Molemmilla on saappaat jalassa. Askareille menossa, kenties.
”Jasoo”, sanoi isä mielellään. Hänen lempilauseensa oli myös: ”Tytyä kans täytyy.”
Jokin juhlapäivä on meneillään, koska isällä on puku päällä. Muulloin hänellä oli lähes aina sarkahousut ja saappaat. Onpas äiti pieni. Jalat korkealla ilmassa. Keinu näyttää olevan aivan uusi. Emme ole ehtineet renkua sitä tohjoksi.
Enoni Yrjö syntymäpäivänään.
Tätini Aino Turussa Vartiovuoren mäellä.
Äitini, Arvo Ruohola, joka oli Ilkan appi, Ilkka ja isäni. Lapsien selkiä en tunne.
Tämä kuva on vuodelta 1966. Lainan ja Kasperin jälkeläiset oli saatu kaikki koolle.
Seuraavana päivänä menimme Koivulle Elinan kastejuhlaan.
Vasemmalta takaa Miikka, Ilkka, Irja, Asko, Aatos, Auli, Vuokko, Simo,
Olli-Pekka, Anna-Kaarina, Kalervo ja Jukka.
Eturivi vasemmalta Salme, sylissään Markus, Pikku-Jukka, Laina, Kasperi, Heini, Tapio, Ulla ja Elina. Kaikilla on tässä vaiheessa sukunimenä Vesamäki.
Illon rukoushuoneen johtokunta. On joku nuorikin mukana, oikealla Eira Ristimäki, serkkuni naapurista. Isäni seisoo hänen takanaan.
Äitileireille pääsy oli tärkeää niin äidille kuin kotiin jääville. Tässä äidit Karkun ev. opiston suihkulähteen äärellä. Tätä kaunistusta nykyisen opiston pihassa ei enää ole, kävin hiljattain katsomassa asian.
Äitileireille pääsivät äidit, joilla oli kymmenkunta lasta. Vertaistukea ja lepoa. Laina-äiti oikealla seisomassa. Tämä kuva voi olla Eurajoen opistolta tai Karkusta. Joka tapauksessa opin tuntemaan paikkakunnan, Eurajoki, jo varhaisessa lapsuudessani.
Martti Aro-Heinilä nuorna miesnä. Veikko tosin sanoo, että tämä kuva ei ole hänen isästään. Kuka tietäisi?
Toive ja Martti lapsineen muuttivat uuteen kotiin 1956.
Veikko lapsuuskotinsa Maijalan rapuilla ja Prisse. Kaikki heidän koiransa olivat Prissejä.
Veikko kukkivan pihlajan edessä
Pääsiäiskeinussa Irja ja Veikko 1966 tai 1967. Ujostuttaa niin hirveästi. Etsin tukea mieluummin tolpasta kuin kuin Veikon olkapäästä. Auts!
Veikon sisarusparvi 1967. Vesa, Veikko, Leena, Leila ja Laimi.
Pitkäperjantaina 1967 kihloihin
Aro-Heinilän porukka alkoi kasvaa huimaa vauhtia 1966 alkaen. Kuvassa Pentti, Leila, Irja, Veikko, Leena, Matti. Eturivissä Toive (52), Martti (53) ja Laimi. Vesa on paikalla, mutta kameran toisella puolella.
Syksyllä 1967 alkoi Veikon nuoriso-ohjaajan taival. Sitä kesti runsaat 20 vuotta.
Veikko sai kuvan henkilöt työkavereikseen 1967. Turun Mikaelin seurakunnan hengellisen työn tekijät. Vasemmalla eturivissä on urkuri Yrjö Niemi, joka asui naapurinamme Puistokadun kodissa. En meinannut millään kehdata harjoitella soittoläksyjäni tämän valtavan taitavan urkurin läheisyydessä, mutta pakko oli. Joskus hän sitten oli ehdottanut minua palveluksen kanttoriksi, koska ”hän soittaa täysin virheettömästi virsiä”. Oi Jumalan tähden, miten pieleen meni se palvelus! Olin ikäni istunut jumalanpalveluksissa, mutta liturgia kaikkine menoineen oli sittenkin vieras, kun siitä joutui vastaamaan. Oli vaikeita virsiäkin, joten se siitä sijaisena olosta! Sillä erää.
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.