Kortit

Irja

Irja ja Veikko Aro-Heinilän lapset ja heidän perheensä, erityisesti lastenlapset, ovat olleet ja ovat edelleen taiteen tekemisessä innoittajina. Myös lastenlasten taide pääsee esiin näillä sivuilla.

Keihan 4 v. otti ensimmäisen kerran paksun tussin käteensä ja piirtää suhautti tuossa tuokiossa kukan maljakkoon. Sitten hän ojensi sen mummulleen: ”Tässä on sulle, mummu, ruusu.” Mummu säilytti ruusupiirroksen. Siitä tuli Artbox Irjan logo ja paljon kortteja. Kortteja löytyy erivärisinä ja jopa jouluruusuna.

Ruusun piirtämisen jälkeen Keihan ja mummu tekivät ilta toisensa jälkeen hurjalla vauhdilla ”kirjoja”. Nyt niitä on ainakin 30 cm korkea pino.

Ukko 6 v. löysi värien ja muotojen maailman esikoulussa. Vanhemmat esittelivät isovanhemmille lapsensa tuotteita innostuneina ja ihmeissään. Ylpeyteen oli syytä. Ukon lumitähdet ja pakkasukot viehättävät varmasti lasten tekemää taidetta rakastavia ihmisiä.

Outin kortit ovat kirjasta Lohikäärme ja liehuva liekki. Ilon tikapuut saavat katsojan hyvälle tuulelle. Kesän paljaat varpaat tuovat mieleen vapauden. Rakkaudesta kertova kortti ”Ihastus” on herkkä ja hellä.

Irjan kortit ”Yhtäjalkaa” ja ”Rakkaus” kertovat halusta kokeilla ja löytää. Akvarellimaalaus on huimaa. Voi syntyä mitä vain. Afrikassa asumisen taustasta johtuu (ehkä), että väriä pukkaa. Voi se olla perusluonteenlaatuakin.

Kortit esitellään tarkemmin yläpalkissa löytyvissä linkeissä.

Hinnat
2-osainen kortti 2 e
1-osainen kortti 1 e
Jos kortteja tilataan paljon (ainakin yli 10 kpl), hintoja alennetaan.

Tilaukset
irja.aro-heinila (ät) artboxirja.net
tai p. 040 8611 311

***

Artbox Irjan myynnistä menee 10 % tansanialaisten lasten ja nuorten kouluttamiseen.