Katteeks käy I – CD / MP3

Hersyviä murrerunoja laulavalla länsimurteella suoraan Illon Tapialan kylästä. Runot kertovat kateudesta, pelosta ja rakkaudesta. Runot syntyivät keväällä 2009 perä perää.

Irja Aro-Heinilä kertoo: ”Lastenlapset halusivat kuunnella juttuja lapsuudestani. Annoin ajatusteni mennä muinaiseen maailmaan ja sieltähän ryöpsähti vaikka mitä. Seurailin samalla lastenlasteni elämää ja huomasin suuren eron entiseen: nykylapset osaavat ja saavat näyttää tunteitaan. He saavat kadehtia ja näyttää pelkonsa, heillä on myös mahdollisuus rakkauteen. Ennen me – tai ainakin minä – kätkimme/kätkin nämä tunteet. Nyt ne saivat tulla esille.”

CD sisältää 37 runoa, joita voi kutsua myös pikkupakinoiksi.

Kuulet runot Irja Aro-Heinilän itsensä lukemina.

CD:n hinta 20 e plus postitus 4 e
MP3    5 e

Jos tilaat molemmat kateudesta kertovat CD:t, yhteishinta on 30 e plus postitus 4 e

Tilaukset
irja.aro-heinila () artboxirja.net
tai p. 040 8611 311

Tilausohjeet myös täällä.

Maija Karinkanta kirjoittaa blogissaan
Katteeks käy ja hyvää tekee
24.02.2011 – 22:21
Taas on Naantalissa tuoretta kirjailijaa ja tarinankertojaa. Mutta ei olisi ilman Livonsaaren liittämistä vuodenvaihteessa. Livonsaaren myötä Naantali sai yhteisökylän, joka on ”110 % puhdasta unelmaa ja vallankumousta” kuten ovat itse itsensä määritelleet.

Yhteisökylän myötä puolestaan Naantali sai uuden asukkaan, joka vaatimattomasti kuvaellen on opettaja, pappi, lähetystyöntekijä, teol.tri, kasvatus- ja koulutuspäällikkö, mutta nykyään kaikkein mieluiten taiteilija. Tämä sanataiteilija kirjoittaa kirjoja niin aikuisille kuin lapsille, runoilee ja sanottaa musiikkiteoksia, kirjoittaa murrepakinoita, laatii ohjelmakokonaisuuksia ym. Hän on Irja Aro-Heinilä, joka miehensä Veikon kanssa on syksystä lähtien elänyt eläkepäiviään yhteisökylässä.

Meikäläinen on nyt hurahtanut Irja Aro-Heinilän murrepakinoihin, jotka ovat kirjan lisäksi kuunneltavissa cd:llä. Murre on lapsuudesta tuttua Punkalaitumen murretta. ”Katteeks käy I ja II”ovat tilityksiä lapsen kateuden aiheista aina aikuisen sielun mustiin syövereihin. Jokainen löytää sieltä omia kateuden aiheitansa ja voi kun tekee hyvää. Homma toimii kuin rippituoli: kun tunnustaa niin vapautuu.

Irja Aro-Heinilä kertoi päässeensä kiinni kateuden voimaan katsellessaan lastenlasten touhuja. Lapsethan ovat peruskateellisia.
Siinä missä nykylapset ilmaisevat itsensä suoraan, oli ennen vaan pakko pidätellä. Ei sopinut ilmaista, ei ainakaan huonoja tuntemuksia.
Mutta nyt oli isoäidillä siis elämä siinä mallissa, että oli jo mahdollisuus antaa lupa tunteilleen  –  ja sieltähän niitä juttuja alkoi tulla… kolmattasataa katteuren aihetta on jo tunnustettu.

***

Artbox Irjan myynnistä menee 10 % tansanialaisten lasten ja nuorten kouluttamiseen.