146. Timolle

Tämä luku on sinulle, Timo.

Vesirokko kävi läpi kaikki lapset. Vesikelloihin laitettiin jotain metyleeniä. Timolla kädessään teroitin ja sulka? Kaanaan kodin eteisessä ollaan. Sieltä lähdimme matkaan, ensin Malminkadulle Helsinkiin ja sieltä Nairobiin.
Tässä Timo Nairobissa CCPK:n kielikoulussa.
Timo on livahtanut jonnekin.
Minulla oli aikaa piirrellä.
Tämmöiseen joukkoon Timo kuului. Kyllä hän siinä näkyy olevan. Muistatko kaikki? Onko Outi kuvaaja? Minä en ole oikealla oleva tummatukkainen, vaan Veikon vieressä takana.
Koronaa. Antti, Esa, Aino, X ja Timo.
Timosta tuli koululainen.
Tässä on Satukin jo Outin sylissä, täytyy olla siis vuodelta 1986 tai 1987. Olkoon nyt tässä. Tällaiset tapahtumat seurasivat toinen toistaan, sillä Timo oli innokas juhlija. Hänen milloin mitäkin päiviään vietettiin usein.
Karo tykkäsi Timosta kovasti, samoin Timo Karosta.
Kun pääsimme elokuussa 1985 isompaan asuntoon, tämä näkymä avautui kotimme ovesta.

Timo lähettää ensimmäisen pudonneen hampaansa kummeilleen Mirjalle ja Askolle. Ja Mirja kiittää siitä. He ovat oikein ”otettuja”, kun Timo on raaskinut lähettää sen heille. Timo oppi nopeasti kirjoittamaan ja lukemaan, vain kaksi kuukautta siihen kuluu, vaikka hän ei ole ennen koulua ollut siihen yhtään innostunut.
                      Timo sanoo: ”Ensimmäinen ihminen on synnyttänyt seuraavan ja se taas seuraavan. Sää oot siitä yhdestä samasta jonosta ja määkin oon. (Timo 7 v.)
                      Sivelen ja kutittelen sulalla sairasta Timoa.
                      Timo: ”Miten Paula laittaa meille kaikkea tällaista kivaa? (Olimme saaneet joululiinat Paulalta.)
                      Esa: ”Se näkee koulun vuoksi paljon vaivaa ja tekee sinne kaikkea hirveen hauskaa.”
                      Timo: ”Ja sitten se tekee kasveista ruokaakin.”
                      Esa: ”Se on aika harvinainen täti.”
                      Timo: ”Muistako sen kukkasalaatin?”
                      Muistamme kyllä ja Timo jatkaa: ”Se antaa kaikkia hassuja nimiä. Tepsutus on yhtä kuin Tepastus.” (Tepastus on Paulan kesäpaikka.)
                      Jonakin päivänä Timo kuumehoureisena: ”Aikuisena on elämässä enemmän vaikeuksia. En halua armeijaan. Tarviiko erota vanhemmista? Elämässä on kauheesti huolia. Eihän tulla tänne enää. En haluaisi elää. Jos ei olisi mitään. Ei voi olla niin. On pakko olla aukko ja siinä elämää.”
Joulu lähestyy. Timo haaveilee seuraavasti.

Timon joululahjojen toivomuslista on huolellisesti kirjoitettu
Timo, Veikko ja Irja. Jotkut vieraat ovat käyneet, koska on hapankorppua tarjolla. Kakku on koottu lätyistä, hedelmistä ja päälle olen tehnyt vaniljakastikkeen.
Legot olivat aarteita. Onneksi Mikko tykkäsi koota niitä.
Timo, voimamies. Nämä kamerassa olleet päivämäärät eivät pidä paikkaansa. Ne ovat mitä sattuvat, sillä emme osanneet laittaa oikeaa päivämäärää. Emme osaa vieläkään.
Seimiasetelmassa on käytetty luovuutta. Virtahevosta on tullut seimi, sukasta vaate ja laatikosta talli. Outi ja Esa varmaankin päätekijöinä, mutta uskon, että Timokin on siinä pyörinyt.

Sellainen oli Timon vuosi 1985.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.